• fb
 • yt
 • in

Αγγειακές Παθήσεις: Μία σύγχρονη μάστιγα

cms328lΣτην εποχή μας οι αγγειακές παθήσεις έχουν λάβει χαρακτηριστικά επιδημίας. Σχεδόν, 1 στους 2 ανθρώπους θα εμφανίσει μία αγγειακή νόσο στην διάρκεια της ζωής του...Η περιφερική αγγειοπάθεια έχει αυξηθεί κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία...Η εκρηκτική αύξηση του διαβήτη και της παχυσαρκία, σε συνδυασμό με την αύξηση του μέσου όρου ζωής, είναι οι κυριότεροι λόγοι για αυτή την επιδημία...Δείτε πως μπορείτε να εμποδίσετε την αγγειακή νόσο...Συμβουλές για καλύτερη και περισσότερη ζωή!

Η αγγειακή νόσος μπορεί να ‘χτυπήσει’ τον καθένα μας... Συχνά ‘χτυπάει’ χωρίς προειδοποίηση και τα συμπτώματα της εμφανίζονται μόνο όταν υπάρχει απειλή για την ζωή ή την βιωσιμότητα ενός σκέλους...

Διαβάστε, και κυρίως ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ, τις παρακάτω συμβουλές για καλύτερη υγεία, περισσότερη και ποιοτικότερη ζωή, με μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων:

 • Σταματήστε το κάπνισμα και την χρήση οποιασδήποτε μορφής καπνού.
 • Υιοθετείστε υγιεινές συνήθειες στο φαγητό.
 • Βάλτε στο πρόγραμμά σας κάποια μορφή σωματικής άσκησης.
 • Κρατείστε χαμηλά την αρτηριακή πίεση.
 • Κρατήστε χαμηλά τα επίπεδα χοληστερίνης.
 • Εάν είστε διαβητικός, ελέγξτε τα επίπεδα σακχάρου του αίματος.
 • Ελλατώστε το άγχος της καθημερινότητας
 • Ακόμα και χωρίς κανένα σύμπτωμα, μεταφέρετε στον γιατρό σας το οικογενειακό σας ιστορικό. Ιδιαιτέρως την πληροφόρηση του αν υπάρχει πρώτου βαθμού συγγενής με ‘κακή’ κυκλοφορία, υψηλή πίεση, υψηλή χοληστερίνη ή κάποιο καρδιοαγγεικό νόσημα.
 • Πραγματοποιείτε τακτικούς ελέγχους (check-ups) σε συνεργασία με τον γιατρό σας.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω προτάσεις υγείας για περισσότερη και καλύτερη ζωή είναι καλό να εφαρμόζονται το νωρίτερο δυνατό στη ζωή ενός ανθρώπου. Παρόλα αυτά, ΠΟΤΕ δεν είναι αργά και πάντα υπάρχει κέρδος, σε οποιαδήποτε φάση της ζωής μας, αν ακολουθήσουμε τα σωστά μονοπάτια για την σωματική μας υγεία.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν σημαντικότατο πρόβλημα στις δυτικές κοινωνίες. Ο προληπτικός έλεγχος των αγγειακών νοσημάτων, ιδιαιτέρως σε ανθρώπους που έχουν παράγοντες κινδύνου για τα νοσήματα αυτά, φαίνεται ότι μπορούν να ευεργετήσουν πολλούς ασθενείς, οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή υποψία ότι πάσχουν από κάποιο σοβαρό νόσημα...

Οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου που πρέπει να μας υποψιάσουν είναι η μεγάλη ηλικία, το κάπνισμα, ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερίνη και το οικογενειακό ιστορικό αγγειακών νοσημάτων. Οι ασθενείς που ανακαλύπτουν έγκαιρα το νόσημά τους (πριν, δηλαδή, εκδηλωθούν συμπτώματα, κάτι το οποίο σημαίνει και προχωρημένο στάδιο της νόσου) έχουν το πλεονέκτημα να δράσουν και να προλάβουν καταστροφικές επιπλοκές.

Έτσι, με κατάλληλες αλλαγές του τρόπου ζωής, όπως περιγράφεται παραπάνω, με την βοήθεια κατάλληλων φαρμάκων και με διορθωτικές αγγειακές επεμβάσεις, μπορούμε να προλάβουμε καταστάσεις που, όχι μόνο απειλούν την ποιότητα ζωής μας, αλλά και την ίδια μας την ζωή!

Ενδιαφέροντα Περιστατικά

Μαρτυριες ασθενων

526142422

Εγκυκλοπαίδεια

Γνωρίστε τις αγγειακές και φλεβικές παθήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα Δείτε Video

Είπαν για εμάς