• fb
  • fb
  • yt
  • in

Αντιμετώπιση κιρσών στη μείζονα και την ελάσσονα σαφηνή φλέβα

Η κα Ευαγγελία ανήκει στο 6,4% των ασθενών με φλεβική ανεπάρκεια όπου το πρόβλημα υπήρχε ταυτόχρονα, και στην μείζονα (μπροστά) και στην ελάσσονα (πίσω στην γάμπα) σαφηνή φλέβα. Όταν μιλάμε για απαλλαγή  από τους κιρσούς δεν πρέπει να εννοούμε μόνο αυτό που φαίνεται στο δέρμα αλλά, κυρίως, αυτό που δε φαίνεται και αποτελεί την πηγή του προβλήματος.

Επειδή η ελάσσονα σαφηνής φλέβα αποτελεί αιτία κιρσών μόνο στο 15% των περιπτώσεων συχνά υποεκτιμάται και παραβλέπεται. Ιδιαίτερα όταν διαπιστώνεται ανεπάρκεια στη μείζονα. Η πρακτική αυτή οδηγεί με απόλυτη σιγουριά σε μελλοντική υποτροπή των κιρσών.

Πριν την εποχή του ενδοαυλικού laser η τάση υποεκτίμηση της ελάσσονας σαφηνούς ήταν ακόμη μεγαλύτερη αφού το ανοιχτό χειρουργείο σε αυτή την περιοχή είναι, συνήθως, πολύ επώδυνο.

Με το ενδοαυλικό laser η διαδικασία έχει απλουστευτεί σημαντικά. Μπορούν να αντιμετωπιστούν  και οι δύο περιοχές που “γεννούν” κιρσούς και η μείζονα και η ελάσσονα φλέβα μέσα στην ίδια επέμβαση, υπό τοπική αναισθησία.

Διαδικασία επέμβασης

Η κα Ευαγγελία τοποθετήθηκε αρχικά μπρούμυτα για να κάνουμε το laser στην ελάσσονα φλέβα και μετά, μόνη της, γύρισε μπροστά για να αντιμετωπιστεί η μείζονα φλέβα. Χωρίς τομές, χωρίς ράμματα, χωρίς πόνους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά και μετά από την επέμβαση. 

Ενδιαφέροντα Περιστατικά

Μαρτυριες ασθενων

526142422

Εγκυκλοπαίδεια

Γνωρίστε τις αγγειακές και φλεβικές παθήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα Δείτε Video

Είπαν για εμάς