Πώς δώσαμε τέλος σε ένα πρόβλημα κιρσών που επέμενε
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που, πριν από λίγες ημέρες, δώσαμε τέλος στο πρόβλημά της, στοχεύοντας με το ενδοαυλικό λέιζερ στην προαναφερόμενη πηγή ανεπάρκειας.
Είναι αλήθεια ότι παθολογικοί κλάδοι σε αυτή την περιοχή μπορεί να είναι μικρού, σχετικά, μήκους, κάνοντας δύσκολη την προσπέλαση τους. Επίσης, είναι αλήθεια ότι πολλές φορές υποεκτιμάται ο ρόλος και η σημασία των κλάδων αυτών στην χαρτογράφηση, με αποτέλεσμα να παραβλέπονται. Η εξάλειψή τους, όμως, είναι απολύτως αναγκαία για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για οριστική λύση.
Το τέλος της πάθησης των κιρσών έρχεται μόνο όταν αντιμετωπιστούν με επιτυχία όλες οι πηγές ανεπάρκειας, δηλαδή όλες οι παθολογικές φλέβες που εγκλωβίζουν αίμα, φουσκώνουν και δίνουν κιρσούς. Κάτι από το παθολογικό δίκτυο να μείνει πίσω θα είναι αιτία υποτροπής των κιρσών, μέχρι αυτό το “κάτι” να απομακρυνθει.
H επιτυχία της αντιμετώπισης των κιρσών συνεπάγεται την αντιμετώπιση όλων των πηγών ανεπάρκειας και όχι μόνο της σαφηνούς φλέβας
Το συμπέρασμα είναι ότι η χειρουργική των κιρσών δεν είναι μόνο η χειρουργική της μείζονος σαφηνούς φλέβας. Πάντα ψάχνουμε υπερηχογραφικά ΌΛΟ το φλεβικό δίκτυο του κάτω άκρου για επιπλέον ή άλλες εστίες. Η συχνότερη αιτία υποτροπών είναι η λογική ότι οι κιρσοί προέρχονται από μία μόνο φλέβα.