ΑΡΧΙΚΗ>Αρθρογραφία > Οι κιρσοί των κάτω άκρων κατά την καλοκαιρινή περίοδο (newsbeast/10-5-2017)

Οι κιρσοί των κάτω άκρων κατά την καλοκαιρινή περίοδο (newsbeast/10-5-2017)

Οι κιρσοί των κάτω άκρων κατά την καλοκαιρινή περίοδο (newsbeast/10-5-2017)

Για τους ασθενείς με κιρσούς των κάτω άκρων το καλοκαίρι αποτελεί μία πραγματικά δύσκολη εποχή, μια μεγάλη πρόκληση μιας και υπάρχει σημαντική επιδείνωση του προβλήματός τους.

Σε περίπτωση συμπτωμάτων όπως πόνος, βάρος, καύσος, κράμπες ή πρήξιμο, αυτά σαφώς χειροτερεύουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επιπλέον, οι παθολογικές φλέβες στο δέρμα γίνονται πολύ πιο εμφανείς. Έτσι, το αισθητικό πρόβλημα στα κάτω άκρα, σε μια εποχή μάλιστα, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες επιβάλλουν την έκθεσή τους στο εξωτερικό περιβάλλον, γίνεται σημαντικά μεγαλύτερο.

Γιατί το πρόβλημα των κιρσών επιδεινώνεται το καλοκαίρι;

Ο πραγματικός ένοχος για την επιδείνωση των κιρσών, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, δεν είναι άλλος από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Οι ηλιακές ακτίνες αποδυναμώνουν τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας, μειώνουν τα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας της και οδηγούν σε σημαντική μείωση της ελαστικότητας του δέρματος.

Η μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος προκαλεί, αντίστοιχα, μειωμένη ελαστικότητα των φλεβών που βρίσκονται ακριβώς κάτω από αυτό. Η μείωση της ελαστικότητας των φλεβών του δέρματος έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία τους να προωθήσουν φυσιολογικά το αίμα προκαλώντας «λίμναση» αίματος μέσα σε αυτές.

Επιπλέον, η συχνή έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες προκαλεί διαστολή των φλεβών, αύξηση δηλαδή της διαμέτρου τους δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των φλεβικών βαλβίδων οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ομαλή ροή του φλεβικού αίματος.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του αίματος που λιμνάζει μέσα στις φλέβες, τόσο περισσότεροι και μεγαλύτεροι είναι οι κιρσοί στα πόδια του ασθενούς και τόσο εντονότερα τα ενοχλήματά που του προκαλούν.

podia5

Υπάρχει λύση για οριστική θεραπεία των κιρσών μέσα στο καλοκαίρι;

Η οριστική λύση του προβλήματος των κιρσών έρχεται, σήμερα, με την ενδοαυλική θεραπείαμε θερμική ενέργεια λέιζερ. Με το λέιζερ καταστρέφονται οριστικά τα παθολογικά φλεβικά τμήματα που δημιουργούν τους κιρσούς, ανακουφίζοντας τα συμπτώματα της νόσου, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση πραγματοποιείται, χωρίς την χρήση γενικής αναισθησίας, χωρίς χειρουργικές τομές ή ουλές, χωρίς παραμονή στο νοσοκομείο και με άμεση επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινή του ρουτίνα. Τα χαρακτηριστικά της επέμβασης επιτρέπουν την εφαρμογή της ακόμα και το καλοκαίρι, λόγω της ταχείας ανάρρωσης από αυτή.

Θα λέγαμε μάλιστα ότι, ειδικά για ασθενείς με έντονη συμπτωματολογία το καλοκαίρι όχι μόνο δεν αποτελεί αντένδειξη για την εφαρμογή της επέμβασης, αλλά, επιπλέον, θα πρέπει να ενθαρρύνεται, μιας και η ανακούφιση είναι άμεση και οι ασθενείς έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την καλοκαιρινή περίοδο, απαλλαγμένοι από το πρόβλημά τους, από την πρώτη κι’ όλας μέρα της επέμβασης!

Διαβάστε περισσότερα...