ΑΡΧΙΚΗ>Αρθρογραφία > Κιρσοί και φλεβίτιδα: 3+1 αποτελεσματικοί τρόποι πρόληψης! (alldaynews.gr/06-3-2017)

Κιρσοί και φλεβίτιδα: 3+1 αποτελεσματικοί τρόποι πρόληψης! (alldaynews.gr/06-3-2017)

Κιρσοί και φλεβίτιδα: 3+1 αποτελεσματικοί τρόποι πρόληψης! (alldaynews.gr/06-3-2017)

Οι κιρσοί των κάτω άκρων (γνωστοί και με την ονομασία “φλεβίτιδα”), αποτελούν ένα από τα πιο συχνά προβλήματα υγείας σε παγκόσμια κλίμακα, με μία στις δύο γυναίκες να υποφέρουν από κάποιο βαθμό της νόσου.

Με τον όρο ‘κιρσοί των κάτω άκρων’, περιγράφουμε τις διογκωμένες φλέβες που φαίνονται ακριβώς κάτω από το δέρμα. Πρόκειται για φλέβες που φουσκώνουν από αίμα που λιμνάζει μέσα σε αυτές, λόγω της αδυναμίας του φλεβικού συστήματος να μεταφέρει το αίμα από τα κάτω άκρα προς τον κορμό.

Εκτός από το αισθητικό πρόβλημα που δημιουργούν, συνήθως, συνοδεύονται και από ενοχλητικά συμπτώματα, όπως πόνο, κάψιμο, φαγούρα, κράμπες και πρήξιμο των ποδιών.

Υπάρχει σίγουρη πρόληψη της φλεβίτιδας;

Η κληρονομικότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της φλεβίτιδας, όπως επίσης και κάποιοι παράγοντες όπως είναι εργασία με πολύωρη ορθοστασία, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης.

Γνωρίζοντας λοιπόν τι προκαλεί τις αντιαισθητικές διογκωμένες φλέβες στα κάτω άκρα, είναι πιο εύκολο να τις αποτρέψετε! Πως; Τις απαντήσεις δίνει ο αγγειοχειρουργός.

Ασκηθείτε τακτικά: Η σωματική άσκηση βελτιώνει τη φλεβική κυκλοφορία και κατ΄επέκταση μειώνει την επιδείνωση της πάθησης. Οι συχνότερες και αποτελεσματικότερες ασκήσεις που προτείνονται από τους ειδικούς είναι το κολύμπι –η πλέον ευεργετική άσκηση για τους κιρσούς-, το στατικό ποδήλατο και το απλό περπάτημα. Και οι τρεις μορφές άσκησης, βελτιώνουν τη ροή του αίματος, άρα ελαφρύνουν τα συμπτώματα και κάνουν πιο εύκολη τη διαδικασία της θεραπείας.

Διαβάστε τη συνέχεια