ΑΡΧΙΚΗ>Αρθρογραφία > Απομακρύνετε τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες με laser (likewoman.gr / 1-2-2017)

Απομακρύνετε τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες με laser (likewoman.gr / 1-2-2017)

Απομακρύνετε τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες με laser (likewoman.gr / 1-2-2017)

 

 

Οι φλεβικές παθήσεις, με πιο συχνές τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες, απασχολούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τόσο στο γυναικείο όσο και στο ανδρικό φύλο. Παρά το γεγονός ότι η σωστή πρόληψη μπορεί να μειώσει το μέγεθος του προβλήματος, πολλές φορές δεν είναι αρκετή για να αποφύγει κανείς μια δυσάρεστη εικόνα στα πόδια του. 

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, η σύγχρονη αγγειοχειρουργική έχει κάνει αλματώδη βήματα, προσφέροντας γρήγορες και αποτελεσματικές θεραπείες με τη χρήση τεχνολογιών laser.

Έχετε κιρσούς ή ευρυαγγείες; Μάθετε ποια είναι η διαφορά!

Στην ουσία πρόκειται για την ίδια ακριβώς πάθηση, σε διαφορετικό, όμως, στάδιο. Στο πρώτο στάδιο ο ασθενής παρουσιάζει ευρυαγγείες, οι οποίες αποτελούν μικρές κόκκινες, μωβ ή μπλε φλέβες που διακρίνονται εύκολα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, χωρίς, όμως, να προεξέχουν από αυτό. Αν και δεν παρουσιάζουν κάποιο δυσάρεστο σύμπτωμα, το αισθητικό πρόβλημα που τις χαρακτηρίζει, μπορεί να γίνει εξαιρετικά ενοχλητικό. Οι κιρσοί αποτελούν ένα δεύτερο στάδιο της νόσου. Πρόκειται για φουσκωμένες φλέβες κάτω από το δέρμα, οι οποίες, εκτός από την αντιαισθητική τους εικόνα παρουσιάζουν, επιπλέον, μία σειρά από συμπτώματα, όπως: πόνο, αίσθηση ότι κάτι σας βαραίνει στα πόδια, ‘κάψιμο’, πρήξιμο, δερματικές αλλοιώσεις ή και πιο ακραίες καταστάσεις όπως θρόμβωση...

 

Διαβάστε περισσότερα...